1 Eylül 2014 Pazartesi

Xml Parse Java Object(Maven and XSD)

SOAP tabanlı Web Servisler Xml veri tipiyle haberleşme sağlamaktadır. Ayrıca Database tarafından data xml olarak dönebilir,uygulama içerisinde xml oluşturulabilir. Bu tarz işlemlerde IDE Web Servisler için wsdl'i pars eder ve içinden servise ait değişkenleri ve objeleri xsd yardımıyla çıkartır. Uygulamamıza anında dahil eder. Fakat DB'den dönen bir xml düşünün objeye pars etmeniz gerekiyor. Tek tek Stringler içinde boğuşup değişken tiplerini bir birine çevirebilirsiniz....


Yada gelen xml örneğini free xml formatter ile formatlayıp free xsd generator ile xsd'nizi oluşturabilirsiniz. Bundan sonrasını Jax-b methodları sizin için yapıyor. Xml uzunluğu ne olursa olsun 5 dakikada objeniz yada listeniz hazır :) pom.xml'i incelemenizi ayrıca öneririm. Ben Oracle DB için geliştirme yaptım. Proje içerisinde istenen jarları oracle sitesinden indirip maven reponuza eklerseniz uyulama hazır olacaktır. Maalesef jar paylaşamıyoruz. Link  xdb6 jarını indir :)

Kaynak kod aşağıda. İyi çalışmalar.


Xml'i string olarak parse edip tek tek objenin değişkenlerine göre datayı convert edip setlemek yerine aşağıdaki yapı kullanılabilir.



Tester.java  
Kaynak Kod için tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder